«Ярмарок подорожей-2017»: про туризм професійно Назад

«Ярмарок подорожей-2017»: про туризм професійно

Спеціалізована виставка туристичних послуг та товарів «Ярмарок подорожей-2017», що проходила при підтримці RIA.com у виставковому центрі «Козак-Палац» з 21 по 23 квітня, ще раз довела, що туризм – це те, що об’єднує людей, а також – перспективний напрямок соціально-економічного розвитку регіонів.
    Спеціалізована виставка туристичних послуг та товарів «Ярмарок подорожей-2017», що проходила при підтримці RIA.com у виставковому  центрі «Козак-Палац» з 21 по 23 квітня, ще раз довела, що туризм – це те, що об’єднує людей, а також – перспективний напрямок соціально-економічного розвитку регіонів. Захід був організований Запорізькою торгово-промисловою палатою, Запорізькою міською радою, Асоціацією Індустрії Гостинності України за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, Торгово-промислової палати України, Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізькій області.
    Сьогодні туризм визнаний у світі однією з найбільш перспективних галузей національних економік. 2017 рік проголошено Генеральною Асамблеєю ООН Міжнародним роком сталого туризму заради розвитку. Запорізька область має всі можливості для успішного розвитку галузі – адже має значні рекреаційно-курортні та туристичні ресурси.

Image title    Як максимально ефективно презентувати всі туристичні родзинки міста? Таке питання винесли на обговорення учасники круглого столу «Запоріжжя туристичне», організованого у перший день роботи виставки департаментом культури і туризму Запорізької міської ради у партнерстві з Агентством регіональних ініціатив. На цьому заході була презентована перспективна програма розвитку туризму у м. Запоріжжі за сімома напрямками: Запоріжжя Сакральне, Природнє, Козацьке, Історичне, Індустріальне, Панорамне та Подієве.
Також під час виставки відбулася конференція, присвячена розвитку зеленого туризму. Цей тематичний напрямок – один з головних акцентів виставки. Свої можливості презентували 10 зелених садиб Запорізької області, зелені садиби Карпатського регіону. Адже сільський зелений туризм нині стає все більш популярним в Україні, відроджується на нових засадах.
Image title    Протягом трьох днів роботи виставки на відвідувачів чекали презентації від туристичних операторів та агенцій, пропозиції для активного відпочинку, тематична фотовиставка Сергія Лаврова, віртуальна екскурсія містом від Романа Акбаша, зустрічі з професійними мандрівниками, майстер-класи з вивчення іноземних мов, створення національних оберегів та прикрас.
    Серед учасників виставки – туристичні агенції та рекреаційні заклади Івано-Франківської, Запорізької, Кіровоградської, Рівненської, Тернопільської областей, «Центр спадщини Вигодської вузькоколійки», «Курорти Приазов’я», Запорізький клуб Повітряних видів спорту «7 Небо», туристичні оператори Болгарії та Туреччини.
    Якісний розвиток туристичної галузі можливий лише за умови динамічного розвитку профільної спеціальної та вищої освіти. Кваліфіковані фахівці в сфері туризму цінуються не тільки в Україні, а й за кордоном. Свої освітні напрацювання на виставці «Ярмарок подорожей» представила кафедра туристичного бізнесу Запорізького інституту економіки та інформаційних технологій. Її випускники – магістри у галузі туризму.
Image title

Слово учасникам виставки
Виконавчий директор Асоціації індустрії гостинності України Ганна Десятова:

Ми займаємося розвитком внутрішнього туризму та закликаємо приєднуватися до нас. Такі заходи як виставки, конференції сприяють розвитку цієї роботи. Адже віримо, що спільними зусиллями у нас є всі шанси оживити та популяризувати туризм в Україні.

Ростислав Яцків, відділ туризму Тернопільської обласної державної адміністрації:
Ми знову і знову приїжджаємо до Запоріжжя, адже регіональна підтримка – це дуже важливо. До Тернопілля ми привозимо матеріали про Запорізький край, і так само хочемо, щоб відвідувачі цієї виставки, жителі міста й області отримували інформацію про наш край.
Сьогодні ми обійшли весь виставковий зал, поспілкувалися з турфірмами, надали їм наші презентаційні матеріали та, звісно ж, запросили до нашого регіону.

Координатор програм Запорізької обласної громадської організації «Дивосвіт» Ольга Павлік:
Коли ми стали організовувати садиби сільського зеленого туризму, то зрозуміли, що є речі, які можна осягнути та подолати тільки разом – так була створена наша громадська організація.
    На виставці ми презентуємо історико-туристичний комплекс «Етносело», наші партнери представляють мистецтво кераміки, гончарства, вишивання, створення оберігів та навчають цьому усіх бажаючих.
Такі виставкові заходи дуже важливі: це можливість оцінити власні сили та підвести певні підсумки роботи, це місце, де можна обмінятися досвідом та започаткувати нові спільні проекти.

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье